Tre döda i Södertäljelägenhet

1:59 min

Ett stort antal polisbilar larmades till Brunnsäng i Södertälje efter uppgifter om ett bråk på måndagseftermiddagen. Tre personer har avlidit i samband med händelsen, bekräftar nu polisen.

– Informationen var att det var bråk och tre skadade. Sedan har man konstaterat att de här personerna är avlidna. Exakt när det har skett vet jag inte, säger Ulf Lindgren vid polisens länskommunikationscentral.

Larmet kom vid 14.15 och polisen skickade ett stort antal bilar. Tre skadade påträffades inne i ett av bostadshusen, uppgav polisen först. Senare bekräftades att de tre var avlidna. En förundersökning om mord har inletts.

– Man misstänker att de här personerna har bragts om livet, säger Ulf Lindgren.

Polisen har inte gått ut med detaljer kring omständigheterna kring bråket. En dov smäll ska ha hörts från huset i samband med händelsen, enligt uppgifter till LT.

Det finns ingen känd hotbild mot de tre som misstänks ha mördats, enligt polisen. Hundpatruller skickades till platsen för att söka av området kring bostadshuset.

– Men arbetet pågår på plats. Vi har inte sett slutet på det riktigt, säger Ulf Lindgren.

Polisens tekniker har spärrat av området för en brottsplatsundersökning. Klockan 21.23 hade ingen kunnat gripas.

– Det finns ingen som är skäligen misstänkt heller. Vi arbetar förutsättningslöst med det här, säger Lars Källgren, stationsbefäl vid polisen i Södertälje.

Enligt Lars Källgren vill polisen inte gå ut med fler uppgifter i nuläget.

– Det kan skada brottsutredningen, säger han.

De avlidna kommer att obduceras och det är först då man kan säga hur de har bragts om livet.