Anna Brolin lever sin dröm

6:09 min

Anna Brolin är uppvuxen i en idyll i Enköping, hon har själv spelat både golf och tennis på hög nivå men karriären gör hon som sportjournalist. Nyss kunde du se henne leda fotbollsgalan och i sommar går en yrkesmässig dröm i uppfyllelse.

- Då, när jag växte upp, var jag väldigt sugen på att bo i en större stad, det ska villigt erkännas. Men idag är jag extremt glad att jag fick växa upp i Enköping, det var verkligen superidylliskt, säger hon.

Man kunde cykla överallt, jag har haft en väldigt harmonisk uppväxt,.

Ditt eget intresse för sporten, började det där någonstans?

- Ja, det började tidigt, min mamma var tennislärare så jag började spela när jag var sex. Och så bodde vi väldigt nära golfbanan så att där stod jag tidigt också, det var naturligt bara, säger hon.

Hade du proffsdrömmar? 

- Givetvis hade jag det, både tennisproffs och golfproffs fanns med på agendan. Golfen gjorde jag en lite mera seriös satsning på, jag åkte till Spanien och prövade men jag var kanske för intresserad av annat också, säger hon.

Men tanken att bli journalist fanns också tidigt och redan i högstadiet gjorde Anna Brolin praktik på Enköpingsposten. Sen dess har karriären gått spikrakt uppåt och nu leder hon stora galor och bevakar världsidrotten. Och en yrkesmässig dröm kommer snart att gå i uppfyllelse:

- Ja, i sommar kommer jag få uppleva en stor dröm. Fotbolls VM i Brasilien. Trots att Sverige inte är med så tycker jag att det är ett av de största evenemangen jag kommer få uppleva, i det fotbollsälskande Brasilien, säger hon.