Om Lördag med Lisa

Lördag med Lisa är ett en timme långt musikprogram. I Lördag med Lisa får du återupptäcka musik som du inte hört på länge. Programledaren Lisa Syrén delar med sig av sina musikminnen och du har möjlighet att dela med dig av dina.

Musik får oss att minnas dofter och händelser som ligger djupt i hjärtat. Musik förflyttar oss på snabba vingar genom tid och rum. Musik ger oss känslor av glädje, sorg, lycka, vemod, kärlek och vrede.Vi kan inte värja oss. Bra musik berör och påverkar våra liv.

För mig kommer Lasse Dahlqvists "Oboy, oboy" för alltid att vara mammas kök och doften av nygräddad raggmunk. Ett par takter av John Williams "Cavatina" räcker för att ta mig till en förfärlig rysk roulette i filmen Deerhunter. Hör jag Pink Floyds "Is there anybody out there" ligger Saharas öken framför mig och jag känner skräckblandad glädje bakom ratten i min lastbil. Beethovens "Für Elise" är för alltid pianolektionerna ihop med Jonas, min barndoms olyckliga kärlek. Och så där kan jag hålla på i oändlighet! Vi är alla fyllda med minnen till musik. Här plockar vi fram dem!

Så här önskar du en låt!

Skriv till Lisa och berätta vilken låt du vill höra i programmet. Berätta också om din relation till låten och vilket minne du har i samband med den.

P4lisa@sverigesradio.se

Lördag med Lisa
Sveriges Radio P4
351 03 Växjö