Billigt bubbel kan vara bättre än dyrt

5:16 min

Enligt forskare i Storbritannien som låtit erfarna vinkännare genomföra ett blindtest av nyårsbubbel kan billiga varianter gå minst lika bra som dyra.

Maja Berthas är sommelier och har full koll på bubbel och medverkar i P3 Nyheter med Kazmierska.

– Det förvånar mig lite att vinexperter i det här fallet inte känner skillnad. Men att vanliga konsumenter inte känner skillnad inte känner skillnad är mer troligt. och det eftersom många kanske inte dricker champagne särskilt ofta och därför har svårt att jämföra smakerna.

Maja Berthas säger att det finns helt olika typer av kvalitet på innehållet i fin champagne i förhållande till billigt bubbel. Men ibland kan de vara lika.

– Att dricka fin dryck ska innebära att man får upptäcka och leta efter spännande smaker. Men att man betalat dyrt för champagnen kan också göra att man tycker den är godare än vad man tyckt om man betalt lite mindre. Men vi har nog i Sverige fått ett större intresse för att testa olika typer av bubbel och champagne vilket förklaras av att det finns fler typer till ett överkomligt pris att tillgå. Men mitt tips är att börja kvällen med det finaste och drick det mindre goda sist!