Kungälv- Vänersborg 0-8

Vänersborg nollade Kungälv

3:11 min

Det är inte ofta ett lag nollas i bandyns elitserie, och allra minst på hemmaplan. Men under fredagen vann Vänersborg med 8-0 borta mot Kungälv.

Västgötarna satte fyra bollar på fem minuter i andra halvlek och avgjorde matchen definitivt på Skarpe Nord i Kungälv. Den evige målsprutan Joachim Hedqvist stod för två mål, precis som sin lagkamrat Andreas Eriksson. Men mannen bakom segern var Olle Sundin som spelade fram till fyra av Vänersborgs mål.

Hammarby gick upp i serieledning i en haltande tabell. Sandviken är två poäng bakom, med bättre målskillnad och en match mindre spelad.

Stefan Erixon och Patrik Nilsson vägledde Hammarby på Zinkensdamm med två mål var och ”Bajen” vann med 6-1 mot Vetlanda.

Samtidigt blev det under fredagen klart att den tidigare förbundskaptenen Franco Bergman är ny i Bollnäs ledarstab. Bollnäs som bara fick 4-4 mot Kalix hemma på Sävstaås.

– Jag hade tänkt stå på läktaren i vinter. Man har sett några matcher, men det har varit ganska lite bandy om man jämför med tidigare. Men jag har hållit på med elitbandy sedan -78, så jag har lite i bagaget, sade tränaren Franco Bergman till Ljusnan inför matchen.

David Hjorter
david.hjorter@sverigesradio.se