Staare/ Östersund

Han ser fram emot att möta eliten i Europas största skotertävling

24-årige Pontus Suorra från Gällivare kör sin andra säsong skotercross. I dag kör han Arctic Cat Cup i Östersund, Europas största skotertävling. Han ser tävlingen som en värdemätare, och ser fram emot att möta eliten.

- Jag är här för att känna efter hur jag ligger till. Jag får möta de som varit i USA under försäsongen. Det här är en viktig tävling för alla, det är nu säsongen drar igång.

Han lämnade ett snörikt Gällivare för Östersund i går. I Östersund har lastbilarna kört skytteltrafik för att tävlingen ska kunna bli av. SVT Jämtlandsnytt rapporterar att 400 lastbilslaster snö har transporterats in, ungefär 100 fler än vanligt.

Han kör i pro open-klassen, dit både världsmästare och sverigemästare är anmälda. Sammanlagt är 250 åkare anmälda, uppdelade på flera olika klasser, både dam- och herrklasser.

Pontus Suorra har bara satsat i två år. Han ville ha någon ny fritidsaktivitet efter att han slutat med innebandy och fotboll, det var så han kom in på skotercross.

- Jag har alltid varit aktiv inom sport, jag skulle aldrig klara att bara ligga i soffan. Man måste ju ha mål i livet.

I år hoppas han ta steget upp till eliten.

- Målet nu är att åka upp mig under säsongen och få elitlicens, för att kunna åka SM. Sedan håller vi på att i Gällivare jobba för att få en träningsbana och i framtiden också tävlingsbana. I dag åker jag bland annat till Kiruna och Älvsbyn för att träna på bana. 

Mikaela Sjöstedt
mikaela.sjostedt@svt.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio