Ny livsmedelsbutik öppnar i Vallsta till sommaren

1:40 min

Till sommaren kommer Vallstaborna kunna handla i en livsmedelsbutik på orten igen. Den tidigare nedlagda livsmedelsbutiken ska rustas och med nya fräscha lokaler hoppas de nya fastighetsägarna, Vallsta macken AB, att det ska gå att driva en lanthandel i Vallsta igen.

– Det här är en jätteviktig faktor för bygdens fortsatta överlevnad och utveckling som vi ser på det, säger Markus Mörk en av delägarna av Vallsta macken AB som köpt fastigheten den för tillfället nedlagda lanthandeln ligger i.

Det var den 1 september förra året som Ica-butiken i Vallsta lades ner. Enligt den tidigare fastighetsägaren berodde det på att köpkraften minskat och att befolkningen i Vallsta blivit allt äldre.

Men nu tar alltså Vallsta macken AB över fastigheten. Det är ett dotterbolag till Vallsta skogsmaskiner som ägs av bröderna Markus Mörk, Tomas Kolmodin och Daniel Eriksson.

Förutom Vallsta skogmaskiner driver bröderna även bland annat en lantbrukshandel i byn. Dessutom äger de macken med butik.

Den butiken driver Robert Wennerholm och det är även han som ska ha hand om den nya livsmedelbutiken.

– Det blir öppning någon gång i juni. Innan dess ska fastigheten renoveras och det ska köpas in nya inventarier och liknande. Förhoppningsvis blir det lite nyanställningar i Vallsta också, säger Robert Wennerholm som annars inte kan berätta så mycket om planerna eftersom det hela än så länge är rätt nytt.

För att informera Vallstaborna om den nya affären hålls ett stormöte nu på torsdagkväll. För enligt Markus Mörk är det oerhört viktigt att få invånarna med sig på den här satsningen.

– Vi måste få det här till en gemensam fråga. En vilja att handla här i en framtid, förklarar Markus Mörk.