Jobb och miljö heta ämnen i partiledardebatten

1:06 min

Debatten som just nu pågår i riksdagen är tydligt laddad mellan partierna och jobben i framtiden är den största frågan.

Men Miljöpartiets Åsa Romson kritiserade detta . Varför talar inte statsminister Reinfeldt om klimatet och miljöfrågorna, undrade Romson.

– Uppenbarligen är inte det enfråga Reinfeldt legat vaken över i natt. Men jag möter många, både unga å gamla, som är väldigt oroliga för framtiden på det här området, sa hon och pekade med de orden på statsministerns ointresse för miljön, sa Åsa Romson.

Men statsministern Fredrik Reinfeldt ville inte byta ut frågan om jobben med en klimatdebatt.

– Jag står för att jobben är valets viktigaste fråga och jag tycker det är synd att Miljöpartiet inte delar den uppfattningen.

I just arbetslösheten och den framtida jobbpolitiken hettade det till redan tidigt i debatten.

Fredrik Reinfeldt reagerade hårt på kritik från socialdemokraternas gruppledare i riksdagen Mikael Damberg för att den borgerliga regeringen har förvandlat ett överskott till underskott i dom statliga finanserna.

– Här lovas allt till alla, inte en människa i Sverige har hört nåt annat budskap än att Socialdemokraterna har råd till allt, allt ska stegras, allt ska få  mer, sa Fredrik Reinfeldt.

Mikael Damberg replikerade:

– Ni märker vilken öm tå jag trampat på, statsministern blir arg. Men det är  men det är inte jag som skapat budgetunderskottet, inte jag som sänkt katten med 130 miljarder kronor.