16-årig junior knockades av seniorboxare

Ljungby boxningsklubb har brutit mot svenska boxningsförbundets regler under sydsvenska mästerskapen som avgjordes i helgen. Juniorer har tillåtits boxas i seniorklassen, vilket inte är tillåtet av säkerhetsskäl.

Sydsvenska mästerskapen hölls under helgen i Kungshögshallen i Ljungby. 140 boxare tävlade på ungdoms- junior- och seniornivå.

För att fylla klasserna hade juniorboxare flyttats upp i seniorklassen, vilket går emot svenska boxningsförbundets regler.

Bland annat mötte en 16-åring en tio år äldre motståndare och knockades så allvarligt att boxaren fick föras till sjukhus. Enligt tävlingsledaren Lehel Ilyes klarade sig 16-åringen dock utan skador och kunde lämna sjukhuset samma dag.

Lehel Ilyes bekräftar att klubben har brutit mot reglerna, men säger till P4 Kronoberg att det är ett missförstånd.

Boxningsförbundets ordförande Patrick Wheeler kände inte till det som hade hänt när P4 Kronoberg ringde upp honom, men säger att han ser väldigt allvarligt på ett sådant regelbrott.

– Jag kommer att kräva in en rapport från tävlingsledaren och sådant här kommer jag inte att tolerera, säger Patrick Wheeler.

Vilka åtgärdes som kan vidtas mot Ljungby boxningsklubb kan han inte säga förrän händelsen har utretts.