P4 Morgon

Elnas blogg inspirerar tusentals

8:46 min

Bloggen startades för att kanalisera tankarna kring den återfunna passionen för cykling. Idag har bloggen tusentals läsare varje vecka och Elna Dahlström inspirerar många att ge sig ut på cykeln.

2010 kände Elna Dahlström sig ensam som cykeltjej. Hon hade inga kompisar som cyklade och ingen att dela intresset med. Därför valde hon att starta bloggen Formcykel, som idag blivit mycket populär inom träning- och cykelvärlden. Den har fungerat som ett nätverk där Elna både sprider och får insipration till att fortsätta cykla.

- Det händer att folk hör av sig och undrar om vi inte kan köra ett pass ihop, eller om de kan få hänga med när jag ska träna, berättar Elna. Det är jätteroligt.

Cyklingen är en hobby, och Elna jobbar under veckorna. Men trots det lägger hon ner massor med tid på cyklingen, och menar att det är vad som krävs om man ska bli duktig. Ofta ger hon tips till sina läsare.

- Man ska börja lite lungt så att kroppen hinner med.

- Ska man runt Vätternrundan på en snabb tid, då får du träna mycket. Ett distanspass är oftast tre timmar eller mer.

Så susar någon förbi dig på Huskvarnas höjder är det mycket möjligt att det är Elna och hennes gäng som är ute och "drar en runda".

- Jönköping är en fantastisk cykelstad.