Ljungby

Knockade boxaren mår bra

1:29 min

Den 16-åriga juniorboxaren från Ljungby, Amelia Hall, mår bra. Hon knockades vid en match i sydsvenska mästerskapen i helgen när hon mötte en senior. Och att en junior möter en senior är mot reglerna.

– Amelia mår bra efter omständigheterna. Hon knockades redan i första perioden och hon beskrev det som att det blev svart i några sekunder, sedan kom hon tillbaka, säger hennes pappa Andreas Hall.

Knocken i sig är kanske inte så anmärkningvärd, men det råder inget tvivel om att reglerna förbjuder en junior att möta en senior. Anledningen till att det trots allt inträffade var att alla juniorboxare som anmält sig i Amelia viktklass hoppade av tävlingen.

Då togs det, enligt regelboken felaktiga, beslutet att låta Amelia möta en boxare som förvisso var lika tung, men som är senior. Faktum är att motståndaren var 17 år äldre, mer än dubbelt så gammal som Amelia.

– Matchen skulle ju aldrig genomförts. Det är ju helt klart ett regelbrott, säger Amelias pappa Andreas Hall.

Beslutet att genomföra matchen togs av Amelias tränare, tillika tävlingsledaren, Lelle Ylies.

Han vill inte uttala sig men bekräftar att Ljungby Boxningsklubb har brutit mot reglerna. Samtidigt säger han till P4 Kronoberg att det är ett missförstånd.

– Ytterst ligger ansvaret på tävlingsledaren, men jag har såklart också ett ansvar som förälder, säger Andreas Hall, som idag mest är glad äver att allt gick bra.

P4 Kronoberg har varit i kontakt med boxningsförbundets ordförande Patrick Wheeler.

– Jag vill inte uttala mig förrän jag har all fakta i ärendet, säger Wheeler.