LIVE

Stjärntätt när INVSN bjöd till fest på Scharinska

I slutet av förra året ställde Dennis Lyxzén och hans band INVSN (Invasionen) till med stort releasekalas för sitt nya album. Gästartister som Markus Krunegård, Kajsa Grytt och Mattias Alkberg stod på scenen under kvällen. Releasefesten var också ett av de sista evenemangen på legendariska Scharinska villan i Umeå som efter 50 år som musikscen stängde i mellandagarna. Musikguidens liveredaktion var på plats för att föreviga denna svettiga och glittrande kväll. Hör hela konserten här.

Invasionen föddes ur The Lost Patrol Band som var Dennis Lyxzéns nya projekt efter att Refused splittrats. 2010 släpptes första svenskspråkiga skivan Hela världen brinner, men efter Refuseds framgångsrika återföreningsturné 2012 ville även utländska bolag ge ut Invasionen. Rättighetstjafs krävde ett namnbyte och Invasionen blev INVSN.

Till releasefesten i en snöig novemberkväll i Umeå hade bandet bjudit med finfina gäster upp på scen, eller vad sägs om Nicole Sabouné, Markus Krunegård, Kajsa Grytt och Mattias Alkberg. Alla gäster var med och sjöng på en låt från INVSN, och körde även en av sina egna låtar tillsammans med bandet.

Inspelat 2013-11-29 på Scharinska villan i Umeå

Tekniker: Eskil Lövström. Producent: Mikael Lindberg