Bombhot mot GT avblåst – Polisen sköt sönder misstänkt paket

Polisen utrymde tidigare idag GT:s redaktion och spärrade av Kungstorget efter att ett misstänkt paket lämnats in till tidningens redaktion. Polisens bombgrupp skjutit sönder paketet, som visade sig inte innehålla något explosivt.

Polisen rubricerar brottet som olaga hot.

– Det fanns saker och text i paketet som kan uppfattas som hotfulla, därför rubricerar vi händelsen som olaga hot, säger Björ Blixter vid polisen.

Paketet ska ha lämnats in tidningens deras reception, och efter att polisen larmats till platsen beslutade de vid tvåtiden att utrymma redaktionen.

Paketet var adresserat till GT:s chefredaktör Frida Boisen och Expressens chefredaktör Thomas Mattsson säger Frida Boisen till P4 Göteborg.

Enligt Frida Boisen hade paketet citat ur en av hennes krönikor skrivet på sig, en krönika med rubriken "Sverige är ett rasistiskt land".

Polisen misstänkte därför att det kunde vara ett farligt föremål.

Efter att redaktionen utrymts fortsatte polisen med att tömma intilliggande lokaler, bland annat en restaurang och en av salongerna i en biograf.

Man har även stängt av bil- och busstrafik förbi platsen, medan spårvagnarna går som vanligt.

– Vi har hävt avspärrningarna på Kungstorget, men själva platsen runt paketet är fortfarande avspärrat för att polisens tekniker ska undersöka paketet.

Ingen person har kommit till skada.