Musikmakaren Johanna tävlar i ungerska Melodifestivalen

3:37 min

På lördag drar Melodifestivalen igång i Malmö, och då ställer sig artisten Joni på scenen, men i Ungern. Till vardags heter hon Johanna Toth och studerar hos Musikmakarna i Örnsköldsvik. Tillsammans med några av studiekompisarna skrev hon en låt som skickades in till A Dal, ungerska versionen av Melodifestivalen. Nu börjar nerverna kännas och dessutom har hon en nyopererad tå som kan ställa till det.

Eftersom Joni - eller Johanna Toth som hon heter till vardags - föräldrar kommer från Ungern, var det naturligt att skicka in låten Waterfall till den ungerska A Dal. Johanna gör sin praktik under Musikmakarnas sista termin i Budapest och känner sig hemma där. Hur det går i uttagningen på lördag är svårt att säga.

– En del säger topp fyra, medan andra är mer osäkra. Jag är ju ingen kändis i Ungern än, så jag kommer lite från ingenstans och klättrar uppåt. Det hela hänger på om jag gör ett bra liveframträdande eller inte, säger Johanna på en knastrig telefonlinje från Budapest. 

Hon är inte så orolig för tån. Den kommer att vara hårt lindad och hon har bestämt sig för att vara barfota. Kan det bli så att vi får se en barfotasvensk representera Ungern i Eurovision Song Contest?