P1

Nesser, Arbabi och Älskaren - ny bokcirkel i Lundströms bokradio

Vi läser Marguerite Duras Älskaren tillsammans med Håkan Nesser och Farnaz Arbabi. Jag gråter en massa medan jag läser - det är ohyggligt bra, säger programledaren Marie Lundström.

”Hon vet. Inför hans okunnighet vet hon plötsligt: hon ville ha honom redan på färjan. Hon vill ha honom, alltsammans berodde enbart på henne.”

Det är en sexskandal! Berättelsen om en 15-årig, vit, fransk flickas erotiska relation med en ung, stormrik kines. Platsen är den tidigare franska kolonin Indokina. Värmen är tryckande.

Följ med in i Margurite Duras suggestiva romanklassiker ”Älskaren”, i Lundströms Bokradios bokcirkel med start lördag 8 februari, 08.05.

- Jag är spännande nog lite rädd för boken. Duras har en skoningslös blick på vår åtrå och det vi kallar kärlek, säger Marie Lundström.

Läskamrater den här gången är, förutom Lundström själv då, den flerfaldigt prisbelönte författaren Håkan Nesser och dramatikern och regissören Farnaz Arbabi, vars senaste uppsättning av pjäsen ”Jag ringer mina bröder” haft stor framgång.

Dessutom intervjuas Jenny Wrangborg och läser ur sin nya bok Vad ska vi göra med varandra.

Producent: Lisa Bergström