Carolina Falkholt attackerad i Umeå

2:04 min

Det stormar fortsatt kring graffitikonstnären Carolina Falkholt, som gjort sig känd för sina vaginamålningar. Idag blev hon attackerad när hon målade i centrala Umeå.

- När jag står och arbetar kommer det fram en man och börjar bete sig hotfullt och börjar skrika åt mig att "vi vill inte ha sådana som dig här", säger Carolina Falkholt när hon möter pressen i Umeå.

Carolina Falkoholt berättar hur stämningen blir alltmer hotfull och tillslut puttar mannen henne i bröstet.

- Jag tycker att det är fruktansvärt, det här våldet mot kvinnor. Att det ska fortgå. Jag tänker inte sluta måla. Jag ska gå vidare nu genom att göra klart min målning, säger hon.

Det är till den stundande invigningen av kulturhuvudstadsåret i helgen som Carolina Falkholt bjudits in för att måla en vagina på en snövägg i staden.

Konstverket har fått kritik även från politiskt håll i Umeå. Per-Martin Jonasson (KD), som är ledamot i kulurtnämnden, sade igår att han tycker att målningen är olämplig.

Till P4 Västerbotten så säger Fredrik Lindegren som är konstnärlig ledare att det kan röra sig om ett missförstånd.

- Vi har ett säkerhetsteam på plats som försöker reda ut det här, men vad jag erfar så kan det vara så att mannen trodde att hon höll på med skadegörelse, säger han.