Om delningsekonomi med Karin Bradley

Alla kan inte äga varsin dator, ha en egen tvättstuga och en skön bil att åka på utflykt med. Resurserna räcker helt enkelt inte till, och här i västvärlden behöver vi minska vår konsumtion i framtiden. Ett sätt är att helt enkelt dela på fler saker.

Tillsammans med Karin Bradley som är samhällsplanerare och miljöforskare skall prata om att dela på saker. De senaste åren har det blivit allt mer populärt att återanvända och dela på prylar, på finspråk kallas det för the sharing economy.

På internet pågår det lika mycket. Man behöver inte längre ha en cd- eller dvd-skiva hemma för att kunna ta del av musik eller film. Det är helt enkelt en tydlig trend att vi delar. Mer om det med dagens gäst!

Hanna undrar vad Karin själv delar på, och det visar sig vara en bra fråga. Hon hyr gärna andras lägenheter på semestern, och kan göra likadant med sin när hon är bortrest. Men även i grannskapet så skickar de vidare sparkcyklar och skridskor som barnen vuxit ur. Men delning är inte bara att byta grejer med varann. Det finns ju en kommersiell variant också, som att gå med i en bilpool eller liknande.