Malin Gustafsons pennskrinsbild delas över hela världen

3:18 min

Ett pennskrin som ser ut som ett litet får syns nu i sociala medier världen över. Det är läraren Malin Gustafson som har tagit bilden, som nu delats av mer än 100 000 personer på Facebook. Detta för att hennes fjärdeklassare i Läckeby ska få upp ögonen för farorna med bilder på nätet.

– Vi gjorde det som ett experiment i fredags eftersom många elever i klassen har en mobil. Just för att de skulle få den här förståelsen kring hur snabbt vissa bilder sprids i media, och att man ska tänka en extra gång innan man lägger upp något. Vi försöker förklarar att har de väl lagts upp går de aldrig att ta bort, och det är ju detta ett jättebra bevis på, förklarar Malin Gustafson.

Tydligt kan man verkligen kalla det som hänt. Efter att bilden på fåret lades ut på Facebook vid lunchtid i fredags har runt 102 000 personer över hela jorden nu tittat på bilden och sedan spridit vidare det till sina vänner på internetsidan.

– Jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat tänka mig att det skulle bli så här stort. Jag hade räknat med ungefär 30 stycken delningar och jag bad några kompisar i början. Jag har en kompis som delade i sympati så att det skulle bli något resultat av det, berättar Malin Gustafson.

Nu återstår för Malin att berätta om pennskrinsfårets resa för sina fjärdeklassare. Men det handlar inte bara om att skrämma dem.

– De kommer nog tycka att det är häftigt. Men det är ju viktigt nu att lägga fram det på rätt sätt. Att visa både fördelar och nackdelar med hur snabbt saker sprider sig på nätet. För är det något viktigt jag har att säga så är det ju jättebra, avslutar Malin Gustafson.