Hemma hos Anna-Lena i Bollnäs kan du byta barnkläder

1:33 min

Småbarnsmamman Anna-Lena Joners Larsson i Bollnäs tröttnade på att i stort sätt bara byta pengar med andra mammor när de sålde och köpte begagnade barnkläder av varandra. Därför har hon nu samlat på sig kläder som föräldrar kan byta till sig.

– Idén är att man kommer hit, hänger upp det barnet inte kan ha längre, sedan tar man en storlek större, förklarar Anna-Lena Joners Larsson.

Det hela började med att Anna-Lena Joners Larsson och några mammor på öppnaförskolan i Bollnäs tröttnade på att som Anna-Lena säger byta pengar med varandra när det sålde och köpte barnkläder. Därför har hon nu börjat samla på sig fräscha barnkläder som den som vill nu kan komma och byta till sig i hennes lägenhet i Bollnäs. Och än så länge får hon in mer kläder än vad hon blir av med.

– Det börjar bli ganska fullt med saker kan jag säga. Många som kommer vill ha en sak men lämnar kanske tre-fyra påsar med kläder. Det växer explosionsartat, säger Anna-Lena Joners Larsson.

I och med att hon får in mer kläder än vad folk byter till sig kan de som behöver få med sig mer kläder hem än vad de kommer med för att byta.

– Idén är att det här ska finnas för att hjälpa andra så de som inte har det så bra ställt kan få komma här ifrån med en påse eller två, berättar Anna-Lena Joners Larsson.