BANDY

Utklassningsseger för Vänersborg mot Sirius

1:35 min

Vänersborg var helt överlägsna och vann med 12-2, säsongens största seger. IFK körde över Sirius tidigt och ledde med 5-0 efter tjugo minuter. Christoffer Fagerström var bäste målskytt med tre mål. 

Vänersborg satte full fart från början och ledde med 2-0 efter sex minuter. Sirius kunde inte stå emot ett IFK som kom med kraft och effektivitet. Christoffer Fagerström gjorde tre mål och såg laddad ut efter att han inte fick spela VM.

- Man får bli förbannad på hemmaplan, vi har tränat på bra nu. Det är bra uppladdning det är i slutspelet vi skall vara bra. Vi fick utdelning och det är ju aldrig fel, säger Christoffer Fagerström .

Christoffer Fagerström gjorde 1-0 redan i fjärde minuten efter en fin passning av Johan Koch. 2-0 efter sex minuter Robin Lundqvist fick en fullträff, ett riktigt snyggt mål. Andreas Eriksson ökade till 3-0 (14) Perti Virtanens utkast var perfekt till Andreas som också gjorde 4-0. Johan Koch ökade till 5-0 mot ett viljelöst och svagt Sirius. I 41:e minuten slog skyttekungen Joakim Hedqvist in en hörna till 6-0. Fagerström gjorde sedan sitt andra mål för kvällen fram till 7-0 strax före paus.

Utklassningen fortsatte i andra halvlek, Nils Berner med två mål i rad och Christoffer Fagerströms gjorde sitt tredje.

Bengt Israelsson
bengt.israelsson@sr.se
0522-670016