Pernilla Eskilsdotter

Vad kan väl vara bättre än att få lotsa er varje morgon genom så mycket härlig klassisk musik. Det är det jag, Pernilla Eskilsdotter, gör som programledare.

Följ @PernillaEdotter på Twitter.

Mycket sker i direktsändningen i stunden men en hel del också utanför sändning. Eftermiddagarna ägnar jag därför åt att ta reda på det jag tror ni vill veta om musiken.

Ibland ber ni ju också om att få veta mer om artister eller stycken i era önskningar. Därför tycker jag det är spännande att placera in musiken i sammanhang. Det kan gälla artister som rör sig på olika scener i världen eller stycken som har sin bestämda plats någonstans i världshistorien.

För mig fortplantar sig musiken in genom öronen och genom hela kroppen. Det är kanske därför jag ofta börjar dansa till musiken medan jag sänder. En gång fick jag träningsvärk i fötterna efter att ha sjungit Bachs juloratorium. Men det kanske mer berodde på att mina fötter gillar att få vandra, särskilt på oväntade vandringsstigar och upp på höga berg.

Mina vardagsmorgnar börjar alltid med en tallrik mannagrynsgröt och en kopp te. Sedan väcker jag familjen och cyklar iväg, mot Klassisk morgon i P2.

Pernilla Eskilsdotter tilldelades Sveriges Radios språkpris 2014.