SM-guld i vinterbad för Anna-Carin Nordin

0:43 min

Det blev guld i vinterbad för Anna-Carin Nordin från Jättendal i Nordanstig under helgens SM-tävlingar i Skellefteå. Men Anna-Carin bjöd dessutom på ett uppvisningslopp på 450 meter frisim som inte var lika njutbart. 

25 meter bröstsim i kallt vatten är en sak, men ett uppvisningslopp på 450 meter fristil är en annan. 

– Egentligen skulle jag inte simma den sträckan, men arrangören hade skrivit in mig på startlistan, och när den informationen hade gått ut så hade jag lite svårt att backa ur. 

Så du kände dig något tvingad?

– Ja, på fredagskvällen när jag upptäckte vad jag skulle ge mig in på var jag väldigt nervös, jag visste inte om jag skulle klara det överhuvudtaget. Men på lördagen så pratade jag med dykaren och sa det att jag kommer inte utsätta någon för någon fara, känner jag det lilla minsta tecken på någon fara så tänker jag inte utsätta någon för någon fara. I annat fall skulle jag avbryta loppet men nu fick jag dessutom sällskap från ett gäng från Umeå, så det var skönt, säger Anna-Carin Nordin. 

I mars blir det tuffare motstånd för Anna-Carin då VM avgörs i finländska Rovaniemi. 

– Det känns bra nu inför VM eftersom jag har tränat så dåligt, men det visar att jag klarar av det och nu ska jag få mer hjälp med träningen fram till VM, säger hon.