Österlen

Stort tryck på sommarjobben i Simrishamn

1:06 min

Det är redan stort tryck på sommarjobben i Simrishamn. Arbetsförmedlingen ordnade under torsdagen en rekryteringsträff där arbetssökande fick chans att visa upp sig för arbetsgivare i hotell- och restaurangbranschen på Österlen. Men med många sökande kan det vara svårt att sticka ut i mängden.

- Jag har pratat med några. Här är väldigt mycket folk så det är svårt att få ett privat samtal med dem. Det får gå rätt snabbt och man kanske inte kan visa det intrycket som man skulle vilja, säger Amanda Lindström från Tomelilla. 

Det sitter 14 arbetsgivare i lokalen och i snitt har de tre till fyra tjänster att erbjuda för sommaren.

De sökande som har tagit sig hit är över hundra stycken och Linda Persson som driver restaurang i Simrishamn märker att jobben är eftertraktade. 

- Det är dom och det är så lite man har att erbjuda. Men absolut är det ett stort intresse. I dag har jag nog träffat 25 stycken på den här lilla stunden, säger hon.

- Vi har haft turen att många har velat stanna kvar sedan förra sommaren. I dagsläget är det bara någon i disk och en med serviserfarenhet som vi behöver, fortsätter Linda Persson.

Trots det stora trycket på jobben tror Amanda Lindström ändå att det lönar sig att träffa arbetsgivarna ansikte mot ansikte. 

- Jag tror det är jättebra att få ett personligt möte där man visar vem man är. Jag tror att det är bättre än bara ett mejl.