Politik

Bard: Centerkvinnorna "missfosterhjärnor"

1:40 min

"Sexhatarmoralister och missfosterhjärnor". Det kallar artisten Alexander Bard Centerkvinnorna. Nu lämnar han partiet.

Artisten Alexander Bard lämnar nu Centerpartiet med buller och bång. Han menar att Centern vill begränsa människors frihet på olika sätt. Det som fick bägaren att rinna över var ett förslag från Centerkvinnorna om att kriminalisera sexköp utomlands. Något som fått Bard att kalla Centerkvinnorna för sexhatarmoralister och missfosterhjärnor.

– Han är fri att tycka vad han vill, säger Centerkvinnornas ordförande, Gunilla Hjelm från Vetlanda.
– Han har väl funderat på om han ska lämna och så ville han väl hitta en anledning.

Det var i ett inlägg på Facebook som Alexander Bard i går deklarerade att han nu lämnar Centern. Och det var ett förslag från Centerkvinnorna som fick honom att ta steget. I inlägget skräder han inte orden när han  skriver vad han tycker om Centerkvinnorna. Bland annat skriver han så här:

Jag hatar Centerkvinnorna. En hög jävla miffon är vad de är. Det här är bara för jävla vansinnigt, förbannade jävla sexhatarmoralister. Att sälja sex är för helvete inte att bli våldtagen, era sjuka jävla missfosterhjärnor.

– Det får stå för honom. Jag hade aldrig uttryckt mig på det sättet, säger Gunilla Hjelm.

När Alexander Bard gick med i Centern för några år sen så blev nog både en och annan överraskad. På kort tid fick han stort inflytande i partiet. Bland annat var han med och författade idéprogrammet, som blev så hårt kritiserat för något år sen.

Bard ville göra Centern till ett frihetsparti, som skulle begränsa statens möjlighet att i sin tur begränsa medborgarnas frihet. Så länge man inte skadar någon annan så ska människor få göra väldigt mycket vad man vill, sälja och köpa sex, använda droger och så vidare, var tanken.

När Centerkvinnorna vill kriminalisera sexköp utomlands, så gick Bard i taket. Nu lämnar han alltså Centern.

– Jag tror inte det påverkar valutgången i höst. Det här är en fråga som vi nu lämnar bakom oss och så får vi istället jobba för de viktiga frågorna som vi har framöver, jobben och miljön bland annat, säger Gunilla Hjelm.

Kommentera: Är Alexander Bards uttåg en förlust eller ett lyft för Centerpartiet?