Misstänkt mord i Falkagård

Två män åtalas för mord i Falkenberg

0:59 min

Två män i 20-årsåldern åtalas på fredagen för mordet på Falkagård i Falkenberg i höstas. Nu har bilden över vad som hände klarnat, enligt åklagare Gisela Sjöwall.

En 22-årig man misstänks för att ha skjutit ihjäl en 26-åring på Solhagavägen i oktober och en 29-åring åtalas för medhjälp till mord.

Kort tid efter mordet anhölls sammanlagt nio personer. En av dem är nu misstänkt för att utfört mordet och en annan för medhjälp.

– Den ena personen har skjutit mot en kille och då har pistolen klickat. Och sedan har han då skjutit efter den personen som sedermera då blir träffad utav ett skott och avlider, säger Gisela Sjöwall som är åklagare i ärendet.

Vilka motiv har kommit fram i utredningen?

– Det finns ju vissa uppgifter i utredningen som pekar på att personen som sköt var egentligen ute efter en annan person än den som blev träffad. Och bakgrunden till det är att personen som sköt, hans syster ska ha haft en relation med han som inte blev träffad. Och sen finns det viss indikation på att det skulle kunna ha varit någon form utav narkotika involverad. Men det är ingen klar motivbild, det finns olika bilder i förundersökningen, säger åklagare i fallet, Gisela Sjöwall.