Myhrer grenslade - kritisk mot banan

2:13 min

Myhrer låg tvåa efter första åket men körde bort sig i det andra åket i OS-slalomen i Sotji. Istället blev det dubbelt Österrike i topp. Men det var inte medaljörerna som hamnade i fokus efter tävlingens slut. Den stora snackisen blev istället andraåkets svåra bana.

Det andra åket stakades av den kroatiska tränare Ante Kostelic. Han är känd för att sätta svåra och trixiga banor och så blev det även idag. En typ av bana som de svenska åkarna inte alls lyckades bemästra.

André Myhrer som låg tvåa efter det första åket grenslade innan han kommit till första mellantiden. 

– Det är en bedrövlig bana. Man trodde att det skulle ta slut efter ett tag när man besiktade men det blev bara värre och värre. Rent ut sagt för jävligt att man får sätta en sån här bana på ett OS och att det ska avgöra medaljerna, säger Myhrer till Radiosporten och fortsätter:

– Visst ska man kunna åka allting och det är lika för alla, men det måste finnas gränser för vad man får sätta upp.

Trean efter det första åket, Mattias Hargin, lyckades inte heller speciellt bra i det andra åket. Han körde bort sina medaljchanser och tappade till en sjundeplats.

Marcus Larsson var den enda svenske åkaren som lyckades klättra i resultatlistan. Han tog tre placeringar och slutade på delad sjundeplats tillsammans med lagkamraten Hargin.

Istället var det Österrike som visade klass. Ledaren efter första åket, Mario Matt, höll för trycket och tog hem OS-guldet före landsmannen och favoriten Marcel Hirscher. 19-årige norrmannen Henrik Kristoffersen tog bronset.

Axel Bäck låg 24:a efter det första åket men körde ur i det andra.