Ukrainas avsatte president efterlyst för massmord

6:09 min

Ukrainas parlament avsatte i helgen landets premiärminister Viktor Janukovitj som nu jagas av polis misstänkt för massmord.

Minst 88 personer har mist livet i sammandrabbningar mellan polis och demonstranter i Ukrainas huvudstad Kiev. Och nu har landets polis efterlyst den avsatte presidenten Viktor Janukovitj som hålls ansvarig för dödandet av demonstranter. Sveriges radios Sten Sjöström är på plats i Kiev.

– Presidenten avsattes redan i lördags och har flytt från Kiev. Polisen har nu efterlyst honom och man tror att han befinner sig någonstans i södra Ukraina öch förmodligen försöker han lämna landet.

Sten Sjöström menar att presidenten hängt löst länge och att förra veckans oroligheter var droppen som fick bägaren att rinna över. Sten bor i närheten av Frihetstorget där människor miste livet och säger att det just nu är lugnt i Kiev.

– Människor har samlats på torget för att sörja de som mördats men förutom det märks just nu ingenting av oroligheterna. Förväntningarna på en förbättrad situation i landet är stora efter den inträffade revolutionen men det kommer nog att dröja ett tag innan något stort händer. Först ska en ny premiärminister röstas fram vilket dröjer ett tag.