Vårmode för män

Pastell, metallic, skinn och knutfritt

5:48 min

Claes Juhlin som är moderedaktör på KING berättar att vårens herrmode sticker ut lite.  Det kommer att vara metallic. Det är något som man ser mycket på dam men nu kommer det jättestort på herr också. Man kan tro att det bara skulle finnas på accessoarer eller skor och det kan stämma till viss del men det finns även på herrsidan med hela plagg, kavajer och skinnjackor till exempel, berättar Claes.

 

Om vi kikar på accessoarer för män. Vad hittar vi där?

– Vill man vara trendig, satsa på metallicdetaljer. Många varumärken gör plånböcker. Där är det en liten detalj, säger Claes Juhlin.

Pasteller hör ju våren till för oss kvinnor, och nu ska även ni män ha på er ljusa pasteller.

– Det är oväntat mycket pastell, urtvättat och blekt. Det kommer jättestort. Det är olika typer av plagg. Väldigt dressat med kavajer och kostymer. Även mer avslappade plagg som jeans eller liknande. Det är verkligen pastell, blekt gult, mintgrönt, ljust lila och ljusblått. Precis som på damsidan. Det är kanske inte heller något som alla killar känner sig bekväma i men det är ett bra sätt att bära en lite mer mintgrön tvättad skjorta under en blå tvättad kofta. Kanske en näsduk eller ett bälte i sina jeans som är pastellfärgat.

 

Vad ska ni ha på fötterna då?

Slip-in. Det har varit en jättestor trend på dam men det har kommit stort på killar med. Det fortsätter. Många varumärken gör det. Det finns i alla prisklasser. Ofta är det originalen som är de billiga. De kan man hitta för en dryg 500-lapp. Lyxvarumärkenas varianter är rena homager till det urspringliga, men man gör det i lyxigare material. Finns i metall men också i lyxig mocka. Om man inte går alldeles för galet på färgskalan, då är det snygga och väldigt sköna skor som jag tycket att de flesta män passar bra i. Passar till allt, , säger Claes Juhlin.