61 000 kallade till samma möte

6:28 min

Arbetsförmedlingens kontor på Sveavägen har tvingats stänga, sedan drygt 60 000 av misstag kallats till samma rekryteringsträff. 

Enligt Arbetsförmedlingen var det ett tekniskt fel som gjorde att inbjudan skickades till så många. Flera tusentals dök upp och det blev så pass rörigt att och polis tillkallades.

– Det blev en hotfull stämning så vi var tvungna att tillkalla polis, säger Arbetsförmedlingens pressinformatör Joakim Nordblom.

Polisen skickade åtta patruller till platsen.

– Strax innan ett fick vi ett överfallslarm från Arbetsförmedlingen. När vi kom dit mötte vi väldigt många upprörda människor. Men vi lyckades lugna dem och eftersom inget brott begåtts har vi nu lämnat platsen, säger Stockholmspolisens presstalesman Ulf Lindgren.

Emelie Alfarhan är en av de som fick kallelsen om rekryteringsträffen.
– Jag såg massa poliser och när jag kommer fram till dörren säger de att det var stängt för att det blivit bråk, säger hon.

Hon är besviken på Arbetsförmedlingen och säger att det ofta är en kaosartad stämning på förmedlingen.

– Det är inte första gången det är bråk här. Poliser har varit på plats vid tidigare tillfällen. Det är alltid tjafs på Arbetsförmedlingen, säger hon till P4 Stockholm.

Här hittar du Arbetsförmedlingens inbjudan, som egentligen bara skulle skickas till 1 000 arbetssökande. Arbetsförmedlingens pressinformatör Joakim Nordblom kallar det hela ett tekniskt missöde.