Nya Falu BS till allsvenskan!

2:19 min

Nya Falu BS är tillbaka i bandyallsvenskan. Detta efter kvalseger mot Djurgården, 4-3 i den avgörande matchen. Drygt 300 personer jublade ikapp på Lugnet.

Efter 6-6 i Stockholm i fredags kväll så behövde Falu BS vinna, eller som sämst spela 5-5 i söndagens hemmamöte mot Djurgården på Lugnet.

Det blev en ny dramatisk match, i ett eländigt blötsnöväder, där Falu BS hade ledningen med 3-1 i den första halvleken, men där Djurgården ordnade 3-3 en stund före slutet. Falu BS kunde dock göra 4-3 med cirka tio minuter kvar och sedan handlade det om mycket vilja i slutskedet.

Många glada ansikten syntes på arenan, där spelarna ändå kanske var de allra gladaste. Efter konkursen har ett nytt Falu BS byggts upp, och redan den första säsongen blev det avancemang till näst högsta serien.

Falu BS ställs nästa säsong mot Borlänge. Kanske också mot Rättvik, som för att hålla sig kvar i allsvenskan, under nästa vecka måste göra som Falu BS - nämligen besegra Djurgården i bäst av två matcher med UEFA-regler.