Haynes Mjällbyblogg

Kristian Haynes: Om fotografering och fåfänga primadonnor

På torsdag är det dags för den årliga fotograferingen. Återstår att se om Strömberg packar med plattången detta året, funderar Kristian Haynes i sin blogg idag.

Nu har man återhämtat sig från helgens utflykt till Sandviken. Det var en tuff resa för 90 minuters fotboll. Låg i sängen i Valje 04.00 på söndagsmorgonen. Äntligen!

Tiden går som vanligt fort och vi har hunnit med två träningar sen vi kom hem. Det har varit bra fart på dem och nu lägger vi Sandviken bakom oss och blickar mot lördagens uppgift som är Örgryte på hemmaplan.

På torsdag firar vi 1 vecka i nya omklädningsrummet. Jag trivs utmärkt med mina nya kamrater i sköna hörnan. Detta är ett jättelyft för oss som grupp att nu äntligen sitta i samma rum. Idag blev våra platser namngivna och det var Löken som hade fixat. Det blev kanon.

Gbenga är igång igen efter sin stukade fot från i lördags. Simon Nilsson är på banan igen efter sin lårskada på lägret. Dala och Ivanovski är också tillbaka efter några små skavanker. Nicklasson har ett läkarbesök kvar innan han trampar för fullt men finns med i vissa delar. Konte och Gudmann är de två som fortfarande är utanför kollektiv träning.

Modellvecka!
Förutom att träna fotboll så skickas vi ibland på lite andra uppdrag bland annat för våra sponsorer.

Idag har jag varit och fotat mig i Sölvesborg hos fotograf Serny. Enkla Elbolaget hade beställt en bild på en MAIF-spelare som skulle pryda Kristianstad handboll och Karlskrona hockeys programblad. Viktig marknadsföring för både klubben och sponsorer. Det ingår också i våra arbetsuppgifter.

På torsdag är det dags för den årliga fotograferingen av både laget och individuella. De tar vi i Valjeviken mellan passen på torsdag. Återstår att se om Strömberg packar med plattången detta året. De flesta spelare brukar också komma nyklippta.. Fåfänga primadonnor !! Jag ska inte säga för mycket, jag är också nyklippt för dagen men det beror mer på att det var dags.

Hembakat
Nytt från detta året är att bjuda sina lagkamrater på något gott när man fyllt år. I helgen bjöd Danny på en god hemmabakad kaka. Idag överraskade Ronny Ryberg gänget med varsin semla. Den satt fint.

Igår på träningen dök dopingkontrollanterna upp och hade ett stickprov.. De plockar slumpmässigt ut en handfull spelare som får kissa i en mugg som skickas på analys. Det brukar oftast inte vara några konstigheter...Efter en allsvensk match med Trelleborgs FF dök de upp, jag skulle kissa i en mugg, det var en kvällsmatch och klockan började bli mycket. Det är inte så lätt att kissa direkt efter en match då du ofta har svettats bort all vätska. De hela slutade med att vi åkte hem till mig och efter några koppar kaffe kunde de lämna Trelleborg vid midnatt :) tur att det var hemmamatch.

Ikväll är det träning för Vincent där jag  nu också har tagit steget in i tränarstaben. Mitt i veckan är det mycket med barnens aktiviteter och det är kul att följa utvecklingen oavsett om det är dans, gympa eller fotboll..

Till sist vill jag passa på att hälsa Henrik Daleke välkommen till P4 Blekinge som ny bloggare och kollega ;)

// Haynes