SHL

Läget inför kvällens SHL-matcher

Bara tre omgångar kvar i SHL och kampen om slutspelsplatserna tätnar. Radiosporten ger er förutsättningarna inför kvällen. Vi sänder alla matcher i Sportextra i P4 och i sin helhet i webbradion och appen Radiosporten Play.

Luleå (4) - Modo (9)

Matchens betydelse: Luleå har inte helt säkrat fjärdeplatsen och därför är en seger betydelsefull här. Laget firar dessutom 30 år i högsta serien och kommer därför spela i speciella matchtröjor. Modo har halkat ned på nionde plats, men har bara en poäng upp till sjätte plats.

Inbördes möten: 2-2 i inbördes möten och tre av matcherna har avgjorts efter förlängning. Så en ny jämn match är nog att vänta.

Form: Luleå har två raka förluster och Modo har fem raka förluster. Det är med andra ord två lag med stukat självförtroende. Framförallt Modo som haft problem med målskyttet efter OS-uppehållet.


Brynäs (8) - HV71 (10)

Matchens betydelse: Brynäs vill hamna topp sex för att gå direkt till kvartsfinal och samtidigt undvika Skellefteå eller Frölunda i en kvartsfinal. Brynäs har bara en poäng upp till Leksand på sjätte plats. HV71 har inte så mycket att spela för, de kommer inte nå upp till en sjätte plats.

Inbördes möten: 2-2 i matcher där Brynäs vunnit de två senaste mötena.

Form: Brynäs och HV71 har båda lagen förlorat två av tre matcher efter OS-uppehållet. Brynäs vann senast mot Örebro med 2-1 och kanske är på väg uppåt i form igen.


Färjestad (5) - Örebro (11)

Matchens betydelse: Färjestad har tagit sig upp på femte plats, men lagen bakom jagar bara en poäng efter. Örebro har inget att spela för förutom att hitta formen till kvalserien.

Inbördes möten: Samtliga fyra tidigare möten har avgjort efter ordinarie tid, tre har gått till straffar. Det är 2-2 i inbördes möten.

Form: Båda lagen har uppåtstigande formkurva med två segrar på de tre senaste matcherna efter OS-uppehållet.

Se tabellen här.