Lyssnartips

Elev viftade med pistol – lärare sjukskriven

1:30 min

En lärare på Krungårdsskolan i Blomstermåla är just nu sjukskriven, efter att en elev riktat en pistol mot henne. Det var i fredags som en elev i sjuan riktade en soft airgun mot läraren, när de stötte ihop av en slump. Lärarens familj ska enligt skolan ha polisanmält händelsen.

Enligt skolan var det en elev som sålde sitt soft airgun till en annan elev. Efter det skulle de båda gå ut och provskjuta pistolen, efter skoldagens slut. När eleverna var på väg ut ur byggnaden mötte de läraren av en slump.

En av eleverna riktade då vapnet mot henne och det här gjorde att hon blev mycket rädd. På grund av händelsen är hon nu sjukskriven – men eleven går kvar i skolan.

Enligt Krungårdsskolans rektor för högstadiet har skolan pratat med både eleverna som var inblandade och deras föräldrar. I går samlades alla elever och fick information om vad som hänt, för att hindra att rykten skulle spridas.

Läraren och hennes familj är kritiska mot att skolan inte agerat hårdare. Det är också de själva som polisanmält händelsen – inte skolan. 

Krungårdsskolans rektor för högstadiet vill inte vara med i radio, men berättar för P4 Kalmar att han har varit i kontakt med polisen och lämnat uppgifter. Han anser inte att det behövs ytterligare en anmälan om samma sak.

Enligt skolan ska händelsen ha anmälts till Arbetsmiljöverket men när P4 Kalmar ringer myndigheten så hittar inte deras diarie någon anmälan.

Enligt polisen är det obehagligt att det finns vapen som är väldigt lika riktiga skjutvapen. De kan lätt förväxlas – och det kan ju bli hotfulla situationer där den utsatte tror att det är på liv och död. Det har hänt flera gånger att soft airguns används vid rån.