Färjestad-Örebro 5-2

Hillding skickade Färjestad mot kvartsfinal

2:34 min

Om mötet mellan Färjestad och Örebro i Karlstad var en försmak på slutspel respektive kvalserie kan publiken räkna med en underhållande slutspurt av säsongen. Hemmalaget vann till slut matchen med 5-2.

Radiosportens reporter Mats Fagerström tar ut matchens lirare:
Färjestad: Joakim Hillding
Örebro: Brian Willsie

Känslor, många mål - och snygga mål. Karlstadspubliken fick det mesta serverat i den 53:e omgången. Åtminstone i två perioder.

Redan efter halva första perioden ledde Färjestad, välförtjänt, med 3-0. Det blev 4-0 direkt i andra och innan den perioden var slut hade ytterligare tre mål trillat in vilket gav ställningen 5-2. Då hade Joakim Hillding hunnit bli tvåmålsskytt med två identiska powerplay-mål - slagskott från blå direkt i nät. Han missade dock chansen till ett hattrick när han i tredje perioden missade en straff.

Magnus Nygren har tidigare visat sig vara ovärderlig för Färjestad, inte minst i powerplay, sedan han återvände från Nordamerika. Att han har varit saknad under de tre senaste matcherna som han missat på grund av en "överkroppsskada" visade han med besked. Fyra poäng, ett mål och tre assist, kom från hans klubba mot Örebro.

– Riktigt kul att vara tillbaka och viktig viktig seger för oss, säger Magnus Nygren till Radiosporten.

– Även om vi fortfarande har lite upp och ner i laget så syns att vi spelar med mer trygghet, fortsätter Magnus Nygren.  

I Färjestads jakt på en plats bland de sex bästa lagen av SHL:s grundserie var tre poäng oerhört viktigt.