Brynäs-HV71 8-1

Kvartsfinalplats för Brynäs efter kross

2:03 min

Kampen kring strecket är tätare än någonsin. Därför var Brynäs överkörning av HV71 med 8-1 av det viktigare slaget.

Radiosportens reporter Magnus Wahlman tar ut matchens bästa spelare:
Brynäs: Jesper Ollas
HV71: Ted Brithén

Brynäs som jagar topp sex-placeringen - vilket ger en direktplats till kvartsfinalen - tog en mycket viktig seger med två återstående omgångar av SHL:s grundserie.

Mot ett redan avhängt HV71 lekte Brynäs hem segern - efter en imponerande första period. Hemmalaget kom ut i ett högt tempo och satte omgående press på HV71:s målvakt Jonas Gunnarsson. Redan efter 3.36 sköt Anton Rödin in 1-0 - vilket var starten på hemmalagets målfyrverkeri.

Två minuter senare trampade Ryan Gunderson in från blålinjen och placerade in 2-0. HV71:s spel just då var under all kritik. Med fyra minuter kvar av den första perioden gjorde Lukas Kilström sitt första mål i Brynäströjan. Amerikanen Bill Sweatt skrinnade sedan förbi HV-backen Oscar Fantenberg och sköt in 4-0-målet när det återstod 13 sekunder av inledningsperioden.

Nio minuter in i den andra perioden petade Andreas Thuresson in 5-0 i power play. Jesper Ollas sköt sedan in 6-0 i den 18:e minuten - även det i powerplay, Ollas fjärde poäng i matchen.

– Tycker att vi går ut direkt i matchen med riktigt bra energi, jobbar hårt, vi spelar ett enkelt spel vi krånglar inte till det. Vi får utdelning på grund av hur vi startar matchen, säger Jesper Ollas till Radiosporten.

Brynäs avslutade stabilt. Johan Harju och Petteri Nokelainen gjorde varsitt mål.

På torsdag väntar en mycket intressant match. Brynäs med 79 poäng möter Linköping med 77.

– Det är ingenting roligt, och det vill man inte vara med och uppleva, siffrorna i sig, men på sättet det ser ut det är det som är beklagligt. Det är jag som är huvudtränare och jag vill inte skicka över något på någon annan så det kommer vi ta inom stängda dörrar, men det är otroligt ledsamt, säger HV 71:s tränare Torgny Bendelin.

– Det som är beklagligt är att man spelar ett dåligt försvarsspel men också ett slarvigt och nonchalant anfallsspel, och varför det blir så det beror ju på att jag inte har nått fram med mitt budskap, fortsätter Torgny Bendelin till Radiosporten.