Luleå-Modo 3-4

Modo tog viktig bonuspoäng mot Luleå

1:22 min

Hoppet om en direktplats till slutspelet lever för Modo. Bortaseger  mot Luleå med 4-3 efter straffläggning i en tät och tuff match i SHL-hockeyn på tisdagskvällen.

– Vi har fått spela slutspelshockey sedan omgång ett, det är tuffa matcher kvar nu också, säger Modos tränare Anders Forsberg till Radiosporten.

Radiosportens reporter Peter Sundkvist tar ut matchens bästa spelare.
Luleå: Linus Klasen
Modo: Kirill Kabanov

I inledningen drog Linus Klasen i väg ett skott som gick i mål via en skridsko. Han nådde därmed 56 poäng och slog Luleås gamla poängrekord under en säsong.

– Klart det är stort och smickrande, men eftersom vi förlorar får jag glädja mig åt det en annan dag, säger en besviken Klasen till Radiosporten.

Norrbottningarna anföll i högt tempo men Modo fick nästa mål efter 13 minuter när Joonas Lehtivuori gjorde en soloräd på kanten och drog i väg ett rappt skott som gick in.

Skottet var Modos andra på mål.

Luleå tog ledningen i början av mittrundan i numerärt överläge. Lucas Wallmark direktsköt efter passning från Linus Omark.

Strax därefter kvitterade Modo igen. Kirill Kabanov fick obehindrat blixtra in mot Luleåkassen och dra i väg sitt lags sjätte skott på mål i matchen. Det gav ställningen 2-2.

I tredje perioden slog ryssen till igen när han i numerärt överläge dundrade in 3-2 till Modo.

– Han blir bara bättre och bättre där ute, säger Forsberg om nya jokern Kabanov.

Men Luleå gav inte upp och med fyra minuter kvar kunde Linus Persson slå in en retur till 3-3.

Förlängningen blev mållös. I straffläggningen satte Modo två puckar i mål, Luleå ingen. Jeff Tambellini sköt först mål, därefter William Nylander.

– Vi bestämmer där ute i andra och tredje perioden, säger Forsberg.