Forskning

Rött kött förkortar livet

1:31 min

Nu kommer ytterligare forskningsresultat som visar att för mycket kött ökar risken att dö i cancer. Enligt studien, som publiceras i tidskriften Cell Metabolism, är risken att dö i cancer fyra gånger större för dem som äter mycket kött jämfört med personer som väljer andra proteinkällor. I alla fall för dem under 65.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio