Valet 2014

Nu drar valbevakningen igång!

1:31 min

Förutom EU-parlamentsvalet den 25 maj är det val till riksdag, kommuner och landsting den 14 september. Följ P4 Radio Stockholms valbevakning under #stockholmsval14 i sociala medier.

Vilka frågor tycker du att vi ska bevaka? Kommentera gärna eller mejla här!

I dag börjar Radio Stockholm sin valbevakning. Det är nu ett halvår kvar till kommun-, landstings- och riksdagsvalet. Vi har frågat några av länets ledande kommunpolitiker om vilken som är deras viktigaste valfråga.

Först ut är ordförande i kommunstyrelsen i Stockholm, moderaten Sten Nordin.

– Det kommer att vara frågan om jobben. Jobben är nyckeln till ett väl fungerande samhälle, säger han till P4 Radio Stockholm

– Att vända utvecklingen i Stockholms skolor. Att sluta skära ner på skolan och se till att resultaten går åt rätt håll, säger oppositionsborgarrådet, (S) Roger Mogert.

Just skolan är något som återkommer hos socialdemokraterna. Både hos Boel Godner som är ordförande i kommunstyrelsen i Södertälje och Annika Andersson Ribbing som är oppositionsråd i Värmdö kommun.

– För oss socialdemokrater är den viktigaste frågan att lyfta kvaliten i skolan. Vi vill vända sjunkande kunskapsresultat så att fler Värmdöbarn och elever kan ta sig vidare i livet på sina bästa villkor, säger Annika Andersson Ribbing (S), oppositionsråd Värmdö kommun.

Några av dom politiker vi ringde till har alltså skolan som sin viktigaste fråga. I Värmdö där moderaten Monica Pettersson är ordförande i kommunstyrelsen, har man inte bestämt sig än, men hennes partikamrat i Södertälje, Marita Lärnestad, kommunalråd i opposition, vill satsa på att få ordning och reda i ekonomin.

– För vad du än ska göra, vad man än vill så måste man ha pengar, säger Marita Lärnestad, (M), oppositionsråd i Södertälje.