P4 Värmland kollar kollektivtrafiken

Katten Sigge trivs på stationen i Degerfors

5:10 min

Under många år har katten Sigge varit ett välkänt inslag i det lilla väntrummet på stationen i Degerfors. Han tillbringar stor del av sin tid på buss- och järnvägsstationen där, så mycket att han t.o.m. har lärt sig att öppna de automatiska dörrarna alldeles själv.

– Han tycker om människor och är jättesällskaplig. Han har alltid följt med när vi har gått till affären, med barnen till skolan och han tycker om att vara mittpunkten, säger matte Susanne Silvola.

Sigge är en röd norsk skogskatt med en gnutta perserkatt i sig. Han fyller 17 år i slutet av mars och när man har uppnått en sådan respektingivande ålder, så är det inte konstigt att orken tryter ibland. När Sigge känner sig lite trött i benen, då går han över till sin kompis Egon som helt enkelt skjutsar honom i sin rullator, över gatan till stationen. Katten Sigge är något av en lokalkändis, något som hans matte är stolt över.

– Det är så kul tycker jag för han är verkligen speciell och klok som attan. Det känns jätteroligt att det händer någonting kring lilla Degerfors, säger Susanne Silvola.