Sebastian Collberg blev bortbytt i NHL

5:06 min

Hockeyspelaren Sebastian Collberg tvingas byta NHL klubb då hans Montreal Canadiens byter bort honom till New York Islanders i samband med en övergångsaffär inför det stundande slutspelet.

Montreal var ute efter att stärka upp sin offensiv inför slutspelet och bytte därför till sig den rutinerade målskytten Tomas Vanek från New York Islanders i utbyte mot Collberg som fortfarande väntar på att göra sin NHL debut.

Islanders general manager Garth Snow säger till klubbens hemsida att Collberg har potential att bli en av laget topp sex forwards.

– Jag har inte varit med om något sådant här tidigare, att det kan gå så fort, så det var lite chockerande, säger Collberg till P4 Skaraborg. Jag hörde på på Twitter innan jag fick reda på det från officiellt håll.

– Man får se det positivt. Att New York Islanders tror på mig. Att det är ett sämre lag än Montreal kan betyda att jag få en bättre chans att slå mig in i laget.

Collberg spelar den här säsongen i Frölunda i SHL där han gjort 40 matcher men dom senaste omgångarna har han varit utanför laget och han spelar inte heller ikväll i den sista grundseriematchen mot Leksand.