Radiokocken Amirs ungsgrillade lax med brödsallad

Ugnsgrillad lax med brödsallad stod på menyn när vår radiokock Amir Kheirmand lagade mat i direktsändning med spännande ingredienser som buffelmozzarella och parmesanost.

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Lägg laxen med skinnsidan ner på en ugnsplåt. Klappa in laxen med nån matsked olivolja, salt, peppar och bladen från ett par rosmarinkvistar. Baka av i ugnen cirka 20-25 minuter tills laxen har en innertemperatur på 55 grader. Ta ut och låt svalna något.

3. Bryt baguetten i mindre bitar och stek knaprigt i olivolja och lite flingsalt tills det får ordentligt med färg.

4. Blanda ihop olivolja, limesaft, honung och dijonsenap till en marinad. Salta och peppra.

5. Bryt mozzarellan och paprikan i mindre bitar

6. Lägg upp brödet, salladen, tomaterna, mozzarellan och paprikan på ett stort fat. Bryt laxen i mindre bitar och lägg på. Häll över dressingen och toppa med basilikabladen och hyvlad parmesan.