Frölunda-Leksand 0-3

Leksands kvartsfinaldröm lever

2:09 min

Leksand slog Frölunda med 3-0 och är kvar i kampen runt SHL:s kvartsfinalstreck.

Radiosportens Per Kahl valde lagens lirare:
Frölunda: Robin Figren.
Leksand: Oscar Alsenfelt.

Klara ligatvåan Frölunda hade inte spelat hemma på nästan en månad, på grund av OS-uppehåll och hästtävlingar i Scandinavium. Innan dess hade ishockeylaget fem trepoängare i rad på hemmarink.

Leksand kom till Göteborg med tre raka förluster i bagaget. Men också en massa motivation. Dalalaget behövde vinna, för att behålla chansen att gå direkt till kvartsfinal efter ligans sista omgång på lördag.

– Vi hade snackat mycket om att verkligen gå in och kriga. Vi skulle tömma oss helt. Och det känns som vi blev belönade, sa Leksands Oscar Alsenfelt till Radiosporten.

Efter två perioder hade Frölunda skjutit 22 skott på mål, Leksand bara fyra. Men gästerna ledde med 1-0. Fabian Brunnström, som började säsongen i Frölunda, slog in en retur efter eget skott i första perioden. Hemmalaget var upptaget med att försöka gå till anfall, och missade att markera.

Leksand tog matchen mest på allvar, och duktige målvakten Oscar Alsenfeldt hölls alert av Frölundas offensiv - som hade mera mängd än hetta. Efter 8.50 i tredje perioden kom 2-0. Backen Patrik Hersley åkte med pucken från egen zon och sköt sitt 24:e mål i SHL.

Pär Edblom gjorde 3-0 i öppet mål med 36 sekunder kvar. Leksands seger var lagets fjärde på fem matcher mot Frölunda i ligan.

– Personligen tycker jag att det är kul att möta dem för att de är så jäkla bra. Det är sjukt inspirerande att möta dem, sa Alsenfelt.

– Jag tror att alla lag har svårt mot Leksand när de spelar en sån här match. De tar ledningen och så packar de ihop sig framför Alsenfelt som är en fantastisk bra målvakt, sa Frölundas Roger Rönnberg som alltså passade på att ge beröm tillbaka.