HV 71-Örebro 2-4

Fortsatt dystert för HV 71

2:30 min

Örebro besegrade HV 71 i en match där det märktes att lagen inte hade något nämnvärt att spela för.

Radiosportens Paul Zyra valde lagens lirare:
HV71: Erik Christensen.
Örebro: Marcus Weinstock.

1-8 mot Brynäs i senaste omgången. I hemmamötet med Örebro på torsdagen kom ett nytt nederlag för HV71, trots att lagkaptenen David Petrasek var tillbaka efter skada. Gästerna vann med 4-2.

I en avslagen förstaakt var det Örebro som tog ledningen. Marcus Weinstock höll iskallt i pucken innan han skickade in sitt femte mål försäsongen.

Gästerna fick även en fin start på den andra perioden när Tim Wallace hittade rätt bakom Gustaf Wesslau i powerplay. HV hade svårt att skapa några riktigt farliga chanser, men i slutet av perioden kom reduceringen genom Erik Christensen.

Hemmalagets glädje blev dock kortvarig då Marcus Weinstock påpassligt satte sitt andra mål för kvällen tidigt i den tredje perioden.

Erik Christensen gjorde också sitt andra mål för kvällen när han reducerade för HV i slutminuterna av den tredje perioden, men närmare än så kom aldrig Jönköpingslaget. I stället satte Anders Eriksson 4-2 till Örebro i öppen kasse.

HV, med David Petrasek tillbaka i laget efter sin handskada, har därmed förlorat de tre senaste matcherna, har där en målskillnad på 4-17, och verkar inte vara i någon vidare form inför play in-spelet som drar i gång på måndag.