Instruktioner Melodikrysset

Viktigt: Knappen för att skicka in krysset har flyttats i Melodikrysset 1.2 för Android. Knappen "Skicka" dyker upp överst på skärmen när du har fyllt i hela krysset. På samma ställe finner du i äldre kryss valet "Rätta" för att nå facit.

Hur löser jag kryss i appen?
Välj det kryss du vill lösa från listan på förstasidan och klicka på det.

Lyssna
Du lyssnar på snabbgenomgången genom att använda spelaren högst upp på kryssidan. Den läggs ut samtidigt som programmet börjar sändas. Klicka och dra i markören för att spola. Du kan också hoppa 15 sekunder tillbaka.

Vill du lyssna på hela programmet, direktsändningen eller i efterhand, kan du göra det via sverigesradio.se eller appen Sveriges Radio Play (finns för Android och Iphone).

Skicka in din lösning
Android: Fyll i hela krysset så dyker knappen Skicka upp längst upp till höger.
Iphone: Klicka på Skicka längst uppe till höger.

Sista dagen för att skicka in veckans kryss är onsdagar.

Var hittar jag den rätta lösningen?
Android: När du är i kryssvyn för ett äldre kryss, klicka på Rätta högst uppe till höger.
Iphone: När du är i kryssvyn för ett äldre kryss, klicka på Facit uppe till höger.

Facit publiceras i appen varje lördag klockan 11.00 efter sändning.

Skriva in text
Du fyller i text genom att placera markören där du vill börja skriva. Klickar du två gånger ändrar du lodrätt/vågrätt.

Zooma/förstora kryssplanen
I Iphone zoomar du in och ut genom att nypa eller dra utåt med två fingrar. I Android finns knappar för detta i tangentbordet. Har du zoomat in kan du klicka och dra kryssplanen åt olika håll för att se andra delar av krysset.

Vad är Melodikrysset?
Melodikrysset är en musiktävling där man löser ett kryss med hjälp av ledtrådar i form av musik och ljud. Programmet startade 1965 och är ett av Sveriges Radios populäraste. Melodikrysset sänds varje lördag 10.03–11.00 i P4 med Anders Eldeman som programledare. Krysset kan du lösa i pappersform, på webben och i appen Melodikrysset för Android och Iphone.

Tävlingsregler
Vinnarna slumpas fram bland de lyssnare som skickat in rätt lösning. Möjligheten att vinna är lika stor oavsett om du skickat in lösningen via app eller webb eller om du har skickat in den med post.
Läs mer om reglerna här. Se även nedan*. 

Supportforum
Har du frågor, behöver hjälp eller vill lämna synpunkter eller idéer? Besök: http://kundo.se/org/sverigesradio/.

*) Med hänvisning till Apples riktlinjer för Iphone-appar vill vi förtydliga att Apple inte har någon koppling till eller sponsrar tävlingen Melodikrysset.