Modo missade direktplatsen - föll mot HV

3:34 min

Modo förlorade borta mot HV71 med 3-5 och missade chansen att ta en direktplats till slutspelet. Nu får laget i stället spela åttondelsfinal mot Linköping.

Radiosportens Patrik Bromander valde lagens lirare:
HV 71:Anton Bengtsson
Modo: Simon Önerud

Modo kom till Jönköping för att möta HV71, som redan innan matchen var klar tia i tabellen, i SHL-hockeyns sista grundserieomgång. HV71 tog ledningen en bit in på den första perioden genom Andreas Jämtin.

Bara en kort stund efter ledningsmålet fick HV chansen att öka på i powerplay, men då var det i stället Modo som gjorde mål. Backen Nichlas Torp, som har HV71 som moderklubb, klev fram i numerärt underläge och satte snyggt 1-1 med sitt första mål på två år.

Modos andra mål i matchen kom också genom en HV-produkt. Simon Önerud stänkte in pucken bara 27 sekunder in på den andra perioden. Den andra perioden var sedan fortsatt händelserik.

Riley Holzapfel kvitterade till 2-2, Anton Bengtsson sköt 3-2 till hemmalaget och Kristian Forsberg kvitterade för Modo innan pausvilan. I den tredje perioden tog HV71 över, gjorde två mål genom Jason Krog och Stefan Johansson och vann till slut med 5-3.

Nu väntar åttondelsfinaler, med start på måndagen, för båda lagen. HV71 möter Leksand och Modo ställs mot Linköping.

– Vi vet att vi möter en otroligt duktig motståndare som har en fantastiskt säsong bakom sig. Bra lag med ett spel som sitter gjutet sedan förra året i hockeyallsvenskan och kvalserien, säger Torgny Bendelin till Radiosporten och fortsätter:

– Det blir en otrolig utmaning för oss, en tuff utmaning men samtidigt väldigt spännande och jag ser fram emot det.