Handboll

Viktiga poäng för Hellton i kampen för elitkvalplats

1:27 min

Hellton tog en viktig seger i kampen för en kvalplats till elitserien, Karlstadslaget vann med 23-21 borta mot Kroppskultur från Uddevalla. Hellton ligger fortfarande femma, på samma poäng som Skara precis ovanför kvalstrecket.

För Helltons Frida Alm var det en speciell känsla att komma tillbaka till Uddevalla, hon har tidigare spelat för just Kroppskultur. Och det var mycket publik på plats, nästan 2000 personer.

– Det var skitkul med så mycket folk. I laget är det inte så många kvar som jag har spelat med. Men jag är i stort sett uppväxt i den här hallen, säger Frida Alm.

Kroppskultur kämpar i bottenstriden. Och matchen blev onödigt spännande, tycker Frida Alm.

– Vi hade chansen att stänga matchen tidigare, vi hade fem-sex bollar upp som mest. Men vi blir lite stressade och slänger bollen i händerna på dem så att de får kontra och komma ikapp igen. Men det var skönt att vi knöt ihop det till slut.

Även Skara, Helltons konkurrent i kampen om att nå den sista kvalplatsen till elitserien, vann igår. Därför har Skara fortfarande kvalplatsen, på samma poäng men med bättre målskillnad än Hellton.

För Hellton väntar nu serieledande Tyresö hemma i nästa match på lördag, innan man avslutar mot bottenlaget Partille borta en vecka senare.

Skara har kvar att möta tabelljumbon Hallby borta och mittenlaget Eskilstuna Guif hemma, på pappret alltså ett något enklare program än vad Hellton har.

Kristin Ullén blev bästa målskytt för Hellton mot Kroppskultur, med sex mål, närmast före Maria Lindh som gjorde fem mål.