Medaljdrömmen lever för Sverige

1:53 min

Svenska kälkhockeylandslagets dröm om semifinal och kamp om medaljer lever trots förlust med 1-2 mot Tjeckien efter straffar på söndagen.

Sverige låg under med 0-1 när bara fem minuter återstod av matchen, och en förlust under ordinarie tid hade inneburit att chansen till semifinal försvunnit.

Då tog sig Per Kasperi, som spelade samtliga minuter av matchen, förbi två tjecker på vänsterkanten och hittade Marcus Holm framför mål.

– Vi sa att vi skulle trycka mycket på deras målvakt då han lätt blir irriterad. Sen kom Per nere i hörnet, jag körde rakt fram och så kom ju pucken. Det var bara att sätta dit klubban, sa Holm till Radiosporten efter matchen.

Vad tyckte du om matchen?

– Vi börjar lite sisådär. Men vi kom ju mer och mer, och den tredje perioden och förlängningen var ju våran match. Vi hade våra chanser så det var synd att vi inte satte dit den, sa Holm.

1-1 innebar förlängning, där Kasperi fick två rena frilägen men missade båda. Han missade också en av Sveriges straffar innan Zdenek Krupicka avgjorde för Tjeckien.

En seger i sista gruppspelsmatchen mot Norge på tisdag innebär trots allt att Sverige med stor sannolikhet tar sig vidare från gruppen som tvåa bakom troliga gruppettan Kanada.