Fotboll, Svenska cupen

Malmö FF avfärdade Ängelholm i Svenska cupen

2:40 min

Blå himmel och match på Malmö IP. Det var en bortamatch som var misstänkt lik en hemmamatch för Malmö FF som vann med 3-0 mot Ängelholm.

Endast första tio minuterna var matchen jämn. Sedan tog Malmö FF över successivt och efter 32 minuter kunde inte superettanlaget Ängelholm stå emot längre. Ricardinhos mäktiga crossboll nådde Simon Kroon som prickade Guillermo Molins panna och så var ställningen 1-0.

41 minuter hade gått då Simon Thern la en macka i djupled för Kroon att löpa efter. Och Kroon gjorde det, stötte till bollen med yttersidan av foten så att den passerade Ängelholms målvakt Matt Pyzdrowski och in vid högerstolpen.

Pyzdrowski var ÄFF:s bäste spelare och såg till att Malmö inte drygade ut ledningen ytterligare förrän Molins stötte in en retur på ett Magnus Eriksson-skott. Hos svenska mästarna fanns många goda spelare, förutom poängmakarna märktes Markus Halsti som gjorde en prickfri insats på mittfältet.

Ängelholms flytt av matchen till Malmö betalade sig i form av dryga 2 500 i publiken. I och med segern har Malmö fortsatt ledning i Grupp 1 och god chans till avancemang till kvartsfinalerna.