Politiska motiv kan ligga bakom misshandeln vid Folkets Park

0:45 min

Polisen i Malmö misstänker att de inblandade i den allvarliga misshandeln i natt vid Folkets Park i Malmö kan vara politiska motståndare till varandra.

Två män och två kvinnor fick allvarliga misshandels- och skärskador under bråket. Två personer är gripna, de är misstänkta för mordförsök.

– Huruvida det är politiskt motiverat är svårt att säga så här tidigt in i en utredning. Däremot har vi indikationer på att det ska vara två olika grupper som väl får anses vara politiska motståndare. Sedan om det är det som har varit grunden till det här bråket, det vet vi inte än. Vi vet heller inte vem det är som ska ha startat det, säger Calle Persson, informatör på Skånepolisen.

Vilka är indikationerna på att det är politiska motsättningar? 

– Vi har vissa uppgifter som pekar åt det hållet. Vilka det är kan jag inte gå in på just nu. 

Hur är läget för de skadade just nu?

– För den som var livshotande skadad innan i natt har läget ändrats till allvarligt men stabilt och för de andra har det inte förvärrats för vad jag har hört, säger Calle Persson.

På hemsidor på nätet med anknytning till vänstergrupper beskrivs händelsen i natt som en ”nazistattack”. Skånepolisen vill inte ge några detaljer om vilka de olika politiska grupperna som var inblandade i bråket är.

I eftermiddag planerar vänsteraktivister en demonstration på Möllevångstorget som en reaktion på händelsen. Även i Stockholm och Göteborg planeras demonstrationer.