Astrid Jacobsen i våldsam krasch

Norska stjärnan Astrid Uhrenholdt Jacobsens mardrömssäsong fortsätter. I söndagens tremil i Holmenkollen kraschade hon ordentligt och fick föras till sjukhus.

Jacobsen låg på nionde plats efter drygt halva loppet när olyckan var framme. I en utförsåkning tappade hon kontrollen, for igenom säkerhetsnätet och kolliderade med en stolpe.

Therese Johaugs pappa, Thorvall Johaug, stod i backen och såg vad som hände.

– Astrid kom i hög fart ned mot backen, men såg ut att halka på en isig yta i spåren. Sedan försvann hon ut ur banan, genom skyddsnätet och träffade en lycktstolpe, säger han till NRK.

Flera läkare och ledare var snabbt framme hos Jacobsen och TV-bilder visade senare hur hon lyftes in i en ambulans. Exakt hur allvarligt skadad norskan är, är inte klart, men uppgifter nu säger att det inte ska vara någon större fara

– Hon har blivit röntgad men det ska inte vara någon större dramatik, säger Törgeir Hansen från det norska läkarteamet till VG.no.

Bara dagarna innan OS gick Astrid Uhrenholdt Jacobsens bror bort, men trots den stora sorgen valde hon att starta i Sotji, med en fjärdeplats i sprinten som bästa resultat.

2009 bröt Jacobsen ryggen efter en cykelolycka och tvingades till operation.